PARODONTOLOGIJA

I zubima je potrebna potpora

PARODONTOLOGIJA

Paradontologija je oblast u stomatologiji koja se bavi oboljenjima parodoncijuma, odnosno potpornog aparata zuba.

Terapija nakon dijagnoze oboljenja parodoncijuma podrazumeva uklanjanje kamenca i mekih naslaga sa zuba uz korišćenje određenih oralnih rastvora i ordiniranih antibiotika. Ukoliko nije došlo do zalečenja parodoncijuma, sledeća faza je uklanjane inficiranog tkiva ispod površine desni, što se naziva kiretiranje parodontalnih džepova. Radi se bezbolno u lokalnoj anesteziji.

PARODONTOLOGIJA
  • parodontologija mala
  • Važne su redovne kontrole kod oboljenja desni
    kako bi se na vreme primetili znaci parodontopatije.

    Produbljenje parodontalnih džepova zahteva sledeću fazu terapije, odnosno hiruško uklanjanje izmenjenog tkiva na površini kosti, a u nekim slučajevima potrebno je formirati koštani greben upotrebom veštačke kosti i tako smanjiti dubinu džepa.


Preporučuje se da se obratite lekaru svakih šest meseci da vidimo da li je
bilo kakve promene koje mora da se obradi.

Za očuvanje zdravlja i lepote Vaših zuba, a u cilju suzbijanja paradontalnih infekcija, dođite u Dream Dent još danas na konsultacije.

Gingivalna recesija – povlačenje desni

Gingivalna recesija – povlačenje desni, ne može se smatrati bolešću, ali predstavlja promenu koja vremenom stvara različite probleme i koju svakako treba lečiti. Uslovljena je različitim faktorima, kao što su morfologija zuba, nepravilna oralna higijena ili funkcionalno preopterećenje, ali ni životnu dob kao faktor ne treba zanemariti.

Obeležje ove pojave jeste povlačenje gingive bez prisustva znakova upale i otkrivanje vratova zuba. Gingivalne recesije najčešće prati preosetljivost na termičke i mehaničke nadražaje. Pored ovih simptoma, gingivalna recesija i ogoljen koren zuba, za posledicu imaju akumulaciju štetnih bakterijskih produkata, čime se povećava rizik nastanka karijesa vrata zuba, kao i postepene upale desni. Recesiju gingive pacijent najčešće uoči kao estetski problem, naročito u regiji prednjih zuba, što najčešće i bude povod javljanja stomatologu.

Ukoliko imate parodontološki problem

mi ga uspešno rešavamo u lokalnoj anesteziji minimalno invazivnim hirurškim zahvatima.

Zakažite pregled u Dream Dent stomatološkoj ordinaciji

Gummy smile

Vidljive desni tokom smeha „gummy smile“ su relativno česta pojava kod pacijenata. Takve osobe izbegavaju da se smeju ili to čine tako što rukom pokrivaju usta, što može uticati da se te osobe nelagodno osećaju u društvu. Korekcija „gummy smilea“ podrazumeva produženje kliničke krune zuba.
Nakon ove, veoma kratke, bezbolne i efikasne intervencije pacijenti iz ordinacije izlaze sa potpuno novim osmehom (bez gummy smile-a) i ne prolaze kroz fazu bezubosti. Mogu odmah da vide postignuti rezultat.

Ukoliko ne želite da nosite fiksni aparat više godina I želite da završite ispravljanje vaših zuba što brže, savremena stomatologija nudi metodu kojom to možete postići. Nakon hirurške intervencije koja se obavlja u lokalnoj anesteziji potpuno bezbolno, ortodontska terapija se završava za najkasnije 6 meseci. Na taj način ne samo da se smanjuje nošenje fiksne proteze već se dobijaju i stabilniji rezultati.

Ova metoda je posebno praktična kod osoba starijih od 25 godina koje moraju nositi fiksni aparat.

 

 

 

 

gummy smile

DreamDent • Stomatološka ordinacija Beograd • Ul.Brace Kovač 38 • Voždovac • Mob: 064/058-90-60 • 061/20-80-208